ТЕХНОЛОГИИ ПОДГОТОВКИ ГАЗА И ГАЗОВОГО КОНДЕНСАТА К ТРАНСПОРТУ НА МОРСКИХ МЕСТОРОЖДЕНИЯХ

Автор(и)

  • А. Н. Гурбанов НИПИнефтегаз; Азербайджан, Аз. 1123, г. Баку, тел. (99412) 3735393

Ключові слова:

конденсат, рідка фаза, газопровід, сепаратор, пінні системи, високов'язкі пружні склади.

Анотація

У зв'язку з інтенсивним розвитком нафтогазової промисловості Республіки Азербайджан існує потреба у розробці і впровадженні нових високоефективних технологічних процесів. При видобуванні, зборі та транспортуванні газу в умовах моря у зв'язку зі зміною термодинамічних показників в системі виникають технологічні ускладнення. В результаті цих явищ відбуваються значні втрати газу, газового конденсату та хімічних реагентів. З метою забезпечення безперебійного транспортування газу в промислових умовах, потрібне вдосконалення технології підготовки газу до транспортування.
Наведено результати фізико-хімічних і технологічних показників розробленого нового абсорбенту на основі місцевих хімічних продуктів, а також промислових випробувань запропонованої композиції на основі монопропіленгліколю як осушувача газу замість імпортного триетиленгліколю.
На підставі результатів впровадження композиції інгібітора для осушення газу, запобігання гідратоутворенню і солевідкладенню вибрано оптимальний склад абсорбенту та технологічний режим роботи установки осушення газу.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-01-27

Як цитувати

Гурбанов, А. Н. (2016). ТЕХНОЛОГИИ ПОДГОТОВКИ ГАЗА И ГАЗОВОГО КОНДЕНСАТА К ТРАНСПОРТУ НА МОРСКИХ МЕСТОРОЖДЕНИЯХ. Prospecting and Development of Oil and Gas Fields, (1(58), 35–40. вилучено із https://rrngr.nung.edu.ua/index.php/rrngr/article/view/104

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають